De voordelen van het leasen van een fiets of e-bike

In navolging van de leaseauto is vanaf januari 2020 ook de leasefiets een bekend begrip aan het worden. De bijtelling voor een leasefiets is vastgesteld op 7%. Hoeveel je maandelijks betaalt hangt af van een aantal factoren. Bekijk onze rekenvoorbeelden om te kunnen inschatten wat een nieuwe leasefiets maandelijks zal kosten.

De nieuwe fietsregeling maakt het eenvoudiger voor je werkgever om een fietsplan in te voeren. De oude regeling was voor veel werkgevers ingewikkeld waardoor er minder animo voor was. Met de nieuwe regeling is dat geen argument meer. Ook werknemers die al een auto of OV-kaart van de zaak hebben komen in aanmerking voor deze regeling.

Ook een e-bike van de zaak? Tip jouw werkgever!

Dit zijn de voordelen

  1. Door het bruto-netto voordeel is het leasen van een fiets niet duurder, maar zelfs voordeliger dan er zelf één kopen.

  2. Als je wilt kan je de fiets na de leaseperiode voordelig overnemen.

  3. Kies zelf je fiets uit bij een fietsenwinkel in de buurt, of bestel de fiets via ons en wij leveren deze bij jou af.

  4. Je fiets is altijd verzekerd, en onderhoud en pechhulp zijn inbegrepen.

1. Fiscaal

Als je werkgever het maandelijkse leasebedrag betaalt heb je alleen te maken met een bijtelling van 7% over de aanschafwaarde van de fiets. Voor een e-bike van € 2.000,- komt dat neer op € 11,66 bruto per maand. Netto kost de fiets dan maar een paar euro per maand.

Uitruilen brutoloon

Wanneer je werkgever niet het volledige leasebedrag wil of kan betalen kun je de afspraak maken dat je tijdelijk vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Je brutoloon daalt waardoor je minder belastingen en sociale bijdragen verschuldigd bent. In ruil voor deze gezonde en bewuste keuze betaalt de fiscus mee aan je fiets! Bijkomend voordeel van het leasen van een fiets is dat je niet in één keer het hele bedrag voor de aanschaf van een fiets hoeft te betalen. Kijk naar onze rekenvoorbeelden om te zien hoe dit werkt.

Onbelaste kilometervergoeding

Wanneer je een leasefiets van de zaak krijgt kom je voor de kilometers die je naar je werk op de e-bike aflegt niet meer in aanmerking voor de onbelaste kilometervergoeding. Bespreek met je werkgever de mogelijkheid om je huidige reiskosten te laten vervallen en deze bij te laten dragen aan de lease van je fiets. Voor de dagen dat je met een ander vervoermiddel naar je werk komt (auto of OV) mag de werkgever nog altijd onbelaste kilometervergoedingen blijven uitkeren. Dat je niet met de fiets maar met een ander vervoermiddel bent gekomen moet dan wel aannemelijk gemaakt worden. Je werkgever kan met de belastingdienst overeenkomen hoe dit aannemelijk maken kan worden gerealiseerd. Zakelijke kilometers mogen overigens gewoon worden uitgekeerd.

2. Overname fiets na leaseperiode

Na de leaseperiode kun je de fiets voor ongeveer 15% van de nieuwwaarde overnemen. Betaalt je werkgever gedurende de leaseperiode het volledige leasebedrag, dan betaal je alleen de 7% bijtelling. Een E-bike voor een paar euro per maand!

3. Fiets van de zaak uitzoeken

Gemak dient de mens. Jij kiest zelf je fiets uit, dit kan bij een plaatselijke fietsenmaker, of via sQoot & Bike als de gewenste fiets in de directe omgeving niet leverbaar is. Wanneer je fiets moet worden onderhouden is het fijn dat dit zo dicht mogelijk bij je werk of bij je huis is. Is de fiets geleverd door de plaatselijke fietsenmaker zal daar ook het onderhoud plaatsvinden. Voor de fietsen geleverd door sQoot & Bike zoeken wij in overleg naar een geschikt servicepunt in de buurt!
Flexibel en servicegericht, dat is onze kracht!

4. Service en verzekering

Voor vragen staat de sQoot & Bike helpdesk altijd voor je klaar.
Je fiets is verzekerd, en servicebeurten en pechhulp vallen binnen de totale leaseprijs. Geen verrassingen en extra kosten dus!

Ik wil een fiets

Je bent een werknemer en wilt graag een leasefiets. Dit kan nog sneller wanneer wij in contact komen met de juiste contactpersoon binnen je bedrijf.

informeer contactpersoon binnen mijn bedrijf