Eenvoudig een fiets leasen via sQoot & Bike

sQoot & Bike helpt jou bij het leasen van een fiets van de zaak. Je bent nog maar een paar stappen verwijderd van het uitkiezen van je droomfiets. Als je wilt kan je je fiets na afloop van het leasecontract voordelig overnemen. Wil je de fiets niet overnemen, of wil je misschien weer een nieuwe fiets? Geen probleem, dan lever je de fiets gewoon in.

Ook als je al een leaseauto of een OV-kaart van de zaak hebt kom je in aanmerking voor een leasefiets!

Ook een leasefiets van de zaak? Tip jouw werkgever!

Hoe werkt het?

  1. Allereerst moet jouw werkgever mee willen doen. Met jouw hulp kunnen wij in contact komen met je werkgever om alles in gereedheid te brengen. Je kunt op deze pagina  jouw werkgever informeren over de fiets van de zaak.

  2. Wanneer jouw werkgever klant is geworden van sQoot & Bike krijg je via je werkgever een e-mail waarin het fietsplan wordt omschreven. In deze e-mail staat beschreven waar je aan moet denken en welke voorwaarden er gelden. Wanneer je akkoord gaat met de voorwaarden meld je je via ons platform aan voor een e-bike van de zaak.

  3. De werkgever bevestigt je digitaal dat je een fiets mag gaan uitzoeken. Van sQoot krijg je een unieke code. Met deze code en identiteitsbewijs kun je een fiets gaan uitzoeken bij een dealer in de buurt.

Op welke manieren kan mijn werkgever meedoen?

Net als bij de auto van de zaak komt de fiets op naam van je werkgever. De betaling kan op 3 manieren:

  1. je werkgever betaalt het volledige leasebedrag
  2. je werkgever betaalt een deel van het leasebedrag
  3. je werkgever faciliteert alleen het leaseproces en de leasekosten zijn voor je eigen rekening

In scenario 2 en 3 is het mogelijk om het leasebedrag in te houden van je brutoloon. In dit geval wordt het bedrag van de lease tijdelijk van je brutoloon ingehouden. Deze bruto-netto uitwisseling levert jou behoorlijk wat winst op ten opzichte van privé aanschaf. Kijk bij onze rekenvoorbeelden hoeveel dit is.

Mogelijkheid om jouw leasefiets over te nemen

Mijn leasecontract loopt bijna af?

Geen probleem! Je kunt na afloop van de leaseperiode van 36 maanden je fiets weer inleveren bij je dealer of we komen hem ophalen. Wanneer je de fiets nog niet kwijt wilt is het mogelijk deze ook tegen gunstige voorwaarden over te nemen (15% van de consumentenprijs).
Bereken je voordeel ten opzichte van het zelf aanschaffen van een fiets door dit aanschafbedrag op te tellen bij je maandelijkse netto kosten waarin 3 jaar verzekering, onderhoud en pechhulp is inbegrepen! Kijk bij de rekenvoorbeelden om te zien of dit voordelig voor je is.

Verzekering en onderhoud van de fiets

Een leasefiets van de zaak bij sQoot & Bike is altijd automatisch verzekerd tegen diefstal en schade bij ENRA. Onderhoud geschiedt bij de fietsenwinkel waar je de fiets hebt afgehaald of bij een servicepunt in de buurt waar de fiets door sQoot & Bike is geleverd.

Verzekering en onderhoud van de fiets

Leasen bij sQoot & Bike betekent dat je gebruik maakt van een uitgebreid dienstenaanbod. Kosten die je normaal maakt zitten standaard in het pakket van de bedrijfsfiets.

Onderhoud
Jouw fiets wordt altijd volgens de voorschriften van de leverancier onderhouden. Veiligheid staat voorop dus daar beknibbelen we niet op.

Diefstal of schade?
Wanneer je fiets gestolen wordt is dat nooit fijn, en ook schade rijden doe je niet voor je lol. Met de bedrijfsfiets ben je echter hiervoor automatisch verzekerd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Nadat je contact hebt opgenomen met de sQoot helpdesk zetten wij alles in werking om het ongemak tot een minimum te beperken. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer op weg kunt. Het eigen risico hebben wij beperkt tot €25 per schade- of diefstal geval.

Pech onderweg?
Ook met een fiets kun je met pech komen te staan. 24/7 fietspechhulp is ook inbegrepen bij je leasefiets.

Ik wil een fiets

Je bent een werknemer en wilt graag een leasefiets. Dit kan nog sneller wanneer wij in contact komen met de juiste contactpersoon binnen je bedrijf.

informeer contactpersoon binnen mijn bedrijf